Contact

Openbare Basisschool “De Kleine Wereld”
Van Ruysbroekstraat 7
2531 TG Den Haag
Tel: 070-4020188

e-mail: info@kleine-wereld.nl

 

Onze school is gelegen in een driehoek in het noordelijkste deel van Moerwijk, die wordt omsloten door de Troelstra­kade, de Moerweg en de Erasmusweg. De meeste kinderen komen uit dit stuk van Moerwijk. Omdat de wijk grenst aan de Schilderswijk, Spoorwijk en Laakkwartier, komt een deel van de kinderen ook daar vandaan.
“De Kleine Wereld” vindt zijn oorsprong in de kosteloze openbare lagere school aan de Ferdinand Bolstraat, die in 1900 in gebruik werd genomen. In 1925 kreeg de school de naam “Dr. Moutonschool”. Ook werd in 1925 aan het gebouw aan de Ferdinand Bolstraat een kleuterschool ondergebracht. In 1965 kreeg deze kleuterschool de naam “De Kleine Wereld”. Na menige verhuizing van beide scholen werd in 1980 het schoolgebouw aan de Rederijkerstraat gebouwd en opgeleverd.

In 1985, na de invoering van de wet op het basisonderwijs, werden kleuterschool en lagere school samengevoegd tot één school die de naam “De Kleine Wereld” kreeg.

Routebeschrijving

Van station Hollands Spoor gezien (gekozen vanwege de centrale ligging in Den Haag, infrastructureel gezien) kunt u op de volgende manieren bij onze school terecht komen:

 

Per openbaar vervoer:

Vanaf station Hollandsspoor neemt u tram 9 richting Vrederust. U stapt uit op halte Anna Bijnslaan. Vanaf de halte steekt u over en loopt u de Anna Bijnslaan op u komt dan al vrij snel langs een groentewinkel. U loopt op de Anna Bijnslaan voorbij het sportveld en gaat na het sportveld de tweede straat links. Dit is de v. Ruysbroekstraat. Deze loopt u rechtdoor, aan het einde gaat u met de bocht mee naar links, en dan vindt u aan de linkerhand de ingang van de school.

 

Met eigen vervoer:

Vanaf de snelweg richting Den Haag Zuid/Rijswijk neemt u de afslag Rijswijk. U slaat rechtsaf bij de stoplichten en rijdt daarna continu rechtdoor tot u bij een rotonde komt, hier gaat u rechtsaf. U bent dan op de Erasmusweg. Bij de stoplichten gaat u linksaf de Anna Bijnslaan op, daarna neemt u de eerste straat rechts, u bent dan op de v. Ruysbroekstraat. Deze rijdt u rechtdoor, met de bocht mee. U ziet de school aan de linkerkant verschijnen. 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.