Welkom in het nieuwe schooljaar

Van harte welkom in het nieuwe schooljaar. Klinkt een beetje als te laat, want we zijn al weer twee weken bezig.  Alle kinderen zijn gelukkig weer aanwezig. Ik heb op veel kindergezichten een gelukkige glimlach gezien bij het binnenkomen van de school. En een aantal blije ouders, omdat school weer is begonnen.

Ook dit jaar gaan we er weer een mooi schooljaar van maken.  Dat doen we met voor alle klassen een meester of juf. Dat laatste is niet op elke school in Den Haag gelukt. Het tekort aan personeel wordt steeds groter. De meeste scholen redden het nog net. Vooral ziektevervanging wordt in de toekomst erg lastig.

Vorige week heeft u van het bestuur van mijn school een brief ontvangen over het lerarentekort.

Scholen doen hun uiterste best om bij afwezigheid van personeel het onderwijs zo goed mogelijk te laten verlopen. In het uiterste geval gebeurt het wel eens dat een groep leerlingen tijdelijk thuis moet blijven. Dat is heel pijnlijk en vervelend. Voor kinderen en ouders. Maar ook voor de school.

Gelukkig lukt het ons nog steeds om leerkrachten te vinden. Goede leerkrachten. Dit jaar wordt ons team versterkt door juffrouw Nathalie, meester Daniel en juffrouw Anouk. Zij zullen zich in deze of de volgende nieuwsbrief aan u voorstellen.

Hartelijke groet,

Henry Kops
Directeur De Kleine Wereld /

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.