Junior schrijfwedstrijd 2016

Dit jaar doen leerlingen van onze school mee aan de Junior Schrijfwedstrijd! Dit is een schrijfwedstrijd speciaal voor alle basisschoolleerlingen van Nederland en wordt georganiseerd door Telekids Boeken en Stichting Lezen & Schrijven. Wij vinden goed lezen en schrijven heel belangrijk en besteden er op school veel tijd aan. Dit landelijke project sluit hier mooi bij aan. 

Drie bekende kinderboekenschrijvers hebben, ieder voor een verschillende leeftijdscategorie, een verhaal geschreven waarvan het einde nog ontbreekt. Kids mogen vanaf 1 februari één van deze verhalen uitkiezen en, eventueel met hulp van u of de docent, zelf een einde voor het verhaal bedenken en schrijven.

Meedoen aan de Junior Schrijfwedstrijd

De schrijfwedstrijd begint op maandag 1 februari en eindigt op 18 maart 2016.

In deze periode kunnen kinderen het door hen gekozen verhaal downloaden en afschrijven.

Wij zullen klassikaal met de schrijfwedstrijd aan de slag gaan!

De Auteurs & Jury

De jury van de schrijfwedstrijd bestaat uit zes personen: de drie kinderboekenschrijvers Paul van Loon, Manon Sikkel en Vivian den Hollanderen drie Bekende Nederlanders Ruben Nicolai, Nicolette Kluijver en Guido Spek.

Op www.juniorschrijfwedstrijd.nl vind je meer info over de jury, én ze geven een paar leuke schrijftips!

Inspiratie

Om inspiratie op te doen krijgen alle leerlingen 10 eBooks van Telekids Boeken cadeau!

Wat moet u daarvoor doen?

1) Ga naar telekidsboeken.nl/schrijfwedstrijd

2)  Vul de code JSW2016TK in en klik op ‘activeer code’

3)  Vul de gevraagde gegevens in download direct de boeken!

4)  NB: Er zit absoluut geen verdere verplichting aan.

Prijzen

Er zijn fantastische prijzen te winnen!

De hoofdprijs is een jaarabonnement op Telekids Boeken, een meet & greet met de co-auteur (één van de drie schrijvers) én een Samsung Galaxy Tab E 9.6 tablet. Niet alleen de winnaar maar ook iedereen in de klas van de winnaar krijgt deze tablet!

Meer weten?

Check www.juniorschrijfwedstrijd.nl of vraag de leerkracht om meer informatie. Mocht de juf of meester van uw kind nu niet met de klas meedoen, dan kunnen kinderen zich via deze website ook individueel aanmelden. Een leuke kans om eens op een andere manier met taal bezig te zijn. Er is heel wat creatief talent op onze school aanwezig, dus kijk vanaf 1 februari op de site, want dan staan de verhalen online!

Geef een reactie